Skip to main content

WAT IS EN VOORAL: WAT DOET EEN HUIDCOACH?

Om je huid langdurig jeugdig, gezond en stralend te houden,
kun je zelf natuurlijk zorgen voor de juiste verzorging. Maar weet je eigenlijk wel precies wat jouw huid nodig heeft? Ken je je eigen huidtype überhaupt, de eventuele specifieke tekorten of problemen en wat je daaraan zou kunnen doen? Om dit zeker te weten is een bezoek aan een huidcoach een aanrader. Deze ervaren specialisten in huidverbetering weten als geen ander hoe ze het maximale uit jouw huid kunnen halen. Lees in dit blog mee wat nou precies een huidcoach is en wat hij of zij voor je huid kan betekenen… Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en ca. 15% van je lichaamsgewicht is je huid. Deze heeft als belangrijke functie om je lichaam te beschermen tegen externe invloeden. Hiervoor is je huid bedekt met een speciaal laagje dat een beschermende barrière vormt. Het huideigen vet dat door onze talgklieren wordt afgescheiden, houdt onze huid soepel en elastisch. Je huid vormt onder invloed van de UV-stralen van de zon de voor ons lichaam zo belangrijke vitamine D.
 

Goodbye Summer. Hello Fall.

Zag je ‘sun kissed’ huid er in de zomer stralend uit,

bij het aantreden van de herfst is de kans groot dat deze natuurlijke glans is veranderd in doffe ellende. Door de zon kan de hoornlaag (de buitenste laag van de huid) dikker zijn geworden. Dode huidcellen hebben zich flink opgestapeld. Ook kunnen er door de zon meer pigmentvlekjes zijn ontstaan. Nu je mooie bruine kleur langzaam verdwijnt, blijft er mogelijk een doffe huid achter.

Peel

Maar daar bestaat een oplossing voor; exfoliëren/peelen met een product met een hoge concentratie aan glycolzuur of salicylzuur. Hiermee worden dode huidcellen losgeweekt, onzuiverheden verwijderd en pigmentvlekjes verminderd. Nieuwe huid komt weer aan de oppervlakte en deze ziet er weer gezond en stralend uit.

And Boost

In combinatie met de befaamde hannah Bindweefselmassage zul je nóg sneller resultaat zien. Deze stevige massage is erop gericht de huid te verbeteren en te verjongen. Door middel van speciale massagetechnieken wordt de huiddoorbloeding gestimuleerd, blokkades in de huid worden losgemaakt, rimpels en kraaienpootjes worden aangepakt en huidconditie verbeterd.
Door de behandeling in kuurverband toe te passen, werkt het als een bootcamp voor je huid en zal de huidverbetering sneller en intensiever in de diepte plaatsvinden.
Vraag jouw huidcoach welke bootcamp jou het beste resultaat zal geven!

Zeg ‘ns AAA

Dat vitamine A oftewel retinol een krachtige vitamine is voor een langdurig jeugdige, elastische en gave huid is al decennia bekend. Maar wist je ook dat deze vitamine echter slecht tegen licht en zuurstof kan en zelfs huidirritaties kan veroorzaken? De gebruikelijke vormen van vitamine A zijn in vet oplosbaar, hetgeen een inwerking in de diepere huidlagen niet eenvoudig maakt en waardoor de werking minimaal is. Een retinolzuur (vitamine A-zuur) werkt wel diepgaand, maar dit kan én mag alleen via een arts voorgeschreven worden, vanwege de intensieve werking en de mogelijke bijwerkingen. Om wel gebruik te maken van de voordelen van deze “vitaminekrachtpatser”, maar niet de nadelige effecten, heeft hannah het Asolution Serum ontwikkeld; een vooruitstrevend, mild en effectief alternatief voor retinol dat de huid in meerdere opzichten aanzienlijk verbetert!

Asolution Serum

Asolution Serum bevat onder andere retinoïden, oftewel esters van volledig omgezet retinolzuur middels het geavanceerde ingrediënt Granactive Retinoid. Dit is een werkstof dat in combinatie met de juiste actives net zo effectief werkt als retinolzuur. Echter is de kans op huidirritaties vele malen minder. Het bestrijdt fijne lijntjes en rimpels, verbetert de elasticiteit van de huid en zorgt voor een stevige huid met een verfijnde textuur. De helderheid van de huid wordt tevens verbeterd, voor een gezonde en stralende teint. Pigmentvlekjes, huidverkleuringen en andere imperfecties worden beduidend minder zichtbaar wat zich resulteert in een egalere huid. De toegevoegde antioxidanten zorgen voor een langdurige bescherming van de huid tegen onder andere UV-straling. De weerstand van de huid wordt hierdoor verbeterd, de algehele huidstructuur krijgt een boost en de natuurlijke huidbarrière wordt versterkt. Wat ook een zeer belangrijke eigenschap is van het Asolution Serum is het opnieuw in balans brengen van een natuurlijke, gezonde huidflora door niet alleen het overtollig talg te reguleren, maar ook de productie van talg te verminderen. Onzuiverheden en acne worden daardoor direct en effectief bij de basis aangepakt. De huid oogt egaler, grove poriën verminderen en de huid wordt frisser. Dit maakt dit innovatieve serum breed inzetbaar en geschikt voor diverse huidcondities, ongeacht leeftijd of geslacht! Dankzij een exclusieve synergie van werkzame stoffen die elkaar optimaal te versterken, is Asolution Serum ongeëvenaard vernieuwend te noemen met de krachtige werking van retinol zonder irritaties! Het vormt de next generation in een oplossing voor een milde, maar heel effectieve vorm van vitamine A. Dus zeg ‘ns AAA, want een gezonde huid met een heldere teint die zuiver en beter weerbaar is tegen schadelijke externe invloeden, wie wil dat nu niet?! Het Asolution Serum is verkrijgbaar bij de huidcoach voor €69.  

Feit of fabel? Een gave huid is genetisch bepaald.

Fabel!

Je bent niet genetisch voorbeschikt om op je vader of moeder te gaan lijken. Ja, je genen spelen zeker een rol, maar zo simpel is het niet. Het DNA dat je hebt meegekregen, is slechts een klein deel van jou. Dat betekent dat er heel veel is dat je kunt doen om je gezondheid en uiterlijk in eigen hand te nemen. Denk eens even na over je huid. Hoe voelt je huid aan en hoe ziet ze eruit? Probeer je huid te zien als een weerspiegeling van je algehele gezondheid: hoe gezond zie je eruit? Een gave, stralende huid moet ook van binnenuit komen, van je gemoedstoestand en de werking van je darmen tot wat je in je mond stopt en op je huid smeert.

Maar hoe dan?

Daar vertel ik je graag veel meer over de komende tijd!   Bron: Dr. Whitney Bowe (Gezonde huid van Binnenuit)  

Elke maand ‘een nieuwe jas’!

Nieuwe huidcellen worden razendsnel aangemaakt en daarom heb je elke 28 dagen een ‘nieuwe’ huid.

De huid is opgebouwd uit drie lagen, de opperhuid, lederhuid en het onderhuids bind- en vetweefsel. Deze lagen hebben ieder hun eigen specifieke functies. Zo vormt de opperhuid huidbarrière tegen invloeden van buitenaf, maar ook het laagje waar huidverzorgingsproducten hun werking hebben. De opperhuid (het buitenste laagje van de huid)  vernieuwt zich elke maand vanuit de onderste laag. De nieuwgevormde hoorncellen schuiven steeds verder op naar de oppervlakte van de huid. Ze worden door de voortdurende aanmaak van nieuwe cellen naar boven geduwd. Eenmaal boven in de opperhuid zijn ze dood. Maar eenmaal dood, blijven ze toch heel belangrijk. Deze dode cellen vormen samen een moeilijk doordringbaar schild tegen externe invloeden. Daarnaast biedt het pantserbescherming tegen uitdroging van de huid. Naarmate de huid ouder wordt, komt daar ongeveer 1 dag per levensjaar bij. Dit wil dus zeggen dat een huid van een 50-jarige, ongeveer 50 dagen daarvoor nodig heeft. Je verliest gemiddeld 30.000 dode huidcellen per minuut. Als deze huidcellen niet meer netjes afschilferen, ontstaat er een verdikte laag dode huidcellen. Dit zorgt voor een doffer en minder egale huid, schilfertjes en een grauwe gloed. De effecten van peelen Door middel van peelen kun je deze bovenste huidlaag wat dunner maken door de dode, overbodige huidcellen te verwijderen. Peelen is dus geen overbodige luxe! Maar wat merk je nu eigenlijk wanneer je met peelen begint?
  • Al je producten worden beter opgenomen
  • Je krijgt een natural GLOW
  • Je wordt mooier en egaler bruin
  • Dieper gelegen vuil wordt verwijderd
  • Je hebt minder last van onzuiverheden
En geloof mij, dat wil je! Waar moet je op letten? Ben jij om en wil je meteen aan de slag met peelen? Let dan even op de volgende dingen. Fruitzuren en enzymen zijn bij peelings de belangrijkste ingrediënten. Een scrub (met alleen korrels) is vaak niet aan te raden. Waarom niet? Dit schuurt je huid als het ware open en kan je huid beschadigen. Het wordt eigenlijk vaak toegevoegd door de fabrikant om de consument een schoon gevoel te geven. Placebo-effect dus! Eén tot twee keer per week peelen is voldoende.
  .  

In 5 stappen naar een mooie en stralende huid!

Om je huid zo lang mogelijk gezond en vitaal te houden, is een goede dagelijkse verzorging van essentieel belang. En zeg nou zelf, jezelf in de watten leggen met een goede verzorging is toch heerlijk? Zo’n ritueel bestaat vaak uit een aantal stappen, waardoor je je huid ook daadwerkelijk ziet verbeteren. Volg deze 5 stappen en je huid gaat weer stralen!

Stap 1: een goede reiniging is de basis voor een gezonde huid

Jouw huid heeft dagelijks te lijden onder de luchtvervuiling. Alle stoffen en uitlaatgassen komen op je huid terecht, dus ‘s ochtends en ‘s avonds reinigen is een pré. Ook make-up resten die niet grondig zijn verwijderd, kunnen hun sporen op je huid achterlaten en op den duur een doffe teint veroorzaken. Je gezicht wassen met het juiste product is dé truc. Door je huid hydrofiel te reinigen met een cleansing oil op basis van natuurlijke oliën, laat je geen vettig laagje achter op je huid. Hydrofiel houdt in dat de olie met water vermengbaar is zonder te schuimen, waardoor de natuurlijke huidbarrière intact blijft en de huid niet uitdroogt.

Stap 2: zuiver voor een extra schone huid

Voor zowel extra dieptereiniging als zuivering van de huid kun je een kleimasker gebruiken: het ideale ‘detox-masker’. Dit masker haalt overtollige talgafscheiding weg en heeft tevens een verzachtende en kalmerende werking, waardoor je jouw huid op een milde wijze ontgift. Dit kleimasker is geschikt voor de onzuivere of vettere huid, maar vanwege de ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen wordt ook een gevoelige of zelfs geïrriteerde huid weer rustig. In tegenstelling tot andere kleimaskers wordt het cleansing clay masker niet hard. Dus na het aanbrengen, inwerken en verwijderen van het masker (het hoeft echt niet langer dan 5 minuten te duren), voelt de huid zacht en comfortabel aan en ziet het er egaler uit. Zo kom jij stralend, fris en zuiver voor de dag!

Stap 3: optimale hydratatie

Je huid heeft dagelijks behoefte aan voeding, vocht en herstel. Vergeet daarom niet om je huid dagelijks goed te herstellen en te voeden, nog voordat je de deur uitgaat. Je gaat tenslotte ook niet zonder kleding de deur uit, toch? Voor de verbetering van je huid zijn onder meer vocht, huideigen vitamines en de juiste voedingsstoffen erg belangrijk. Wanneer je een vochtherstellende gezichtsspray gebruikt, wordt de dorst van zelfs de meest vochtarme huid direct gelest. Zo’n vochtherstellende gezichtsspray (met bijv. aloë vera) zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd is. Een vochtarme huid is niet goed in staat om vetten te binden, maar wanneer je een vochtregulerende spray gebruikt, zal je huid een crème veel beter opnemen.

Stap 4: voeding zonder stress

Nadat je huid optimaal gehydrateerd is, wordt het tijd om je huid de voeding te geven die zij verdient. Gebruik een crème waarin voldoende huid-verbeterende werkstoffen zijn verwerkt en die gedurende de dag voor voldoende bescherming zorgen. Pak niet zomaar een pot crème uit een schap, maar laat eerst de huid meten door een huidcoach. Zij kan je precies vertellen waar jouw huid behoefte aan heeft. Is deze te vet of juist te vochtarm? En welke ingrediënten zijn het meest geschikt voor jouw huid en het resultaat dat je wilt behalen? Laat je adviseren om een miskoop te voorkomen.

Stap 5: ter afsluiting

Je huid staat de hele dag bloot aan allerlei invloeden van buitenaf. Wanneer de zon schijnt is het goed een crème met SPF ter bescherming van je huid te gebruiken. Luchtvochtigheid, zowel hoge als lage temperaturen en wind, kunnen je huid ook sneller uitdrogen. Om de huid te beschermen tegen verlies van vocht en voedende bestanddelen kun je producten gebruiken die ervoor zorgen dat het vocht langdurig in de huid wordt vastgehouden, zonder de huid af te sluiten of te verstikken. Met deze musthaves in huidverbetering kom jij weer stralend voor de dag!

hannah Xperience

Bezoek de hannah huidcoach voor een hannah Xperience: dé stap naar een gezonde en mooie huid! Tijdens de hannah Xperience trakteert de huidcoach jou op zowel een effectieve behandeling als een persoonlijk productadvies. Met als resultaat: huidverbetering! De behandeling begint met een uitgebreide huidanalyse met de Skin Analyzer. Dit apparaat meet de huidconditie op het vochtgehalte, vetgehalte en de pH-waarde. Naar aanleiding van de huidanalyse, meting en een intakegesprek start de huidcoach met de huid-verbeterende behandeling, waarbij de producten worden afgestemd op jouw huid. Dat is niet het enige, want je krijgt ook de befaamde hannah bindweefselmassage. Bron: wendyonline.nl

tekst fully booked

Lieve Skinfoodies,

Ik heb goed en slecht nieuws..
Het goede nieuws is dat steeds meer Skinfoodies de weg naar huidverbetering én ontspanning hebben gevonden, zo belangrijk!
Het slechte nieuws is dat ik daardoor geen ruimte meer heb in mijn overvolle agenda voor nieuwe klanten.

Heb je een cadeaubon ontvangen als nieuwe klant? Neem dan via mail of Whatsapp contact met mij op, zodat we samen een geschikt moment kunnen vinden.

Liefs,
Roos
🌹