Skip to main content

Waarom we allemaal ons gezicht verkeerd reinigen

Reinig jij je gezicht op de goede manier?
Het lijkt allemaal zo gemakkelijk maar je kunt veel verkeerd doen. En als je je gezicht niet goed reinigt, heeft het dus ook helemaal geen zin om de volgende ochtend een serum of crème op te smeren. Je huid is dan namelijk nog vuil en neemt dan veel minder goed (of zelfs helemaal niet) werkstoffen op uit verzorgende producten.

Hoe kun je het beste je gezicht reinigen?

Gebruik een goede reiniger!

Het is belangrijk om je gezicht ’s ochtends en ook ’s avonds zorgvuldig te reinigen. Dit is super belangrijk voor het behouden van een gezonde huid (en dat willen we toch?). Haal dus ook echt iedere avond je make-up eraf. Wist je dat 40% van de vrouwen dit niet doet?! Maar hoe reinig je dan het beste je gezicht? Alleen met water en zeep is in ieder geval níét de juiste manier! Als je je gezicht met zeep of andere schuimende reinigers wast, kan je huid namelijk heel erg uitdrogen omdat er veel vocht wordt onttrokken. Water is daarentegen wél onmisbaar. Maar gebruik hier wel altijd een goede reiniger bij! Zoals de ‘hannah cleansing milk’ of ‘cleansing oil’. Dit zijn hele milde, hydrofiele (what?! no worries, we leggen het je straks uit!) reinigingsproducten, die je gewoon met een beetje water kunt gebruiken. En gemakkelijk al je make-up, vuil, teveel talg en onzuiverheden van je gezicht afwast. Niet alleen je gezicht, maar ook je lichaam droogt ontzettend uit door schuimende producten. Gebruik voor je lichaamshuid dus liever een doucheolie (zoals een ‘shower treatment’ van hannah) dan een douchegel, -foam of badschuim.

Hydro wat?

Hydrofiel reinigen betekent dat de producten die je daarbij gebruikt met water vermengbaar zijn, zonder dat het gaat schuimen. Dit zorgt ervoor dat de huid goed gereinigd wordt op een heel milde en effectieve wijze en vooral: zonder uit te drogen! Hierdoor voelt de huid na het reinigen zacht, fris en super lekker aan!

Gebruik geen watjes!

Waarschijnlijk ben jij (of ken jij) wel iemand die dit fout doet. Je kunt beter geen watjes, tissues, of sponzen gebruiken om je gezicht te reinigen. De hele dag hopen vuil, talg en make-up(!) zich namelijk op in de poriën. En als je dan aan de slag gaat, met bijvoorbeeld een watje, verstop je juist de poriën en maak je ze niet goed schoon. Je brengt de producten (wel de juiste, cleansing milk of cleansing oil) gewoon aan met je handen. Vervolgens je handen nat maken, je gezicht wassen en met lauw water afspoelen. Daarna nareinigen met een lotion (dit mag wel met een watje) en je hebt een perfect, gereinigde huid!

Lekker stoom afblazen?

Om na het reinigen alle milk of olie nog even goed van je gezicht te verwijderen (en lekker stoom af te blazen) gebruik je een microwave kompres. Leg een vochtig kompres of gastendoek 20-30 sec. in de magnetron en leg deze daarna 1 min. op je gezicht (hmm, heerlijk!). Laat dit liggen totdat deze is afgekoeld en de stoom eraf is. En herhaal dit een paar keer. Stoom heeft een hele goede werking op de huid. Door stoom komt er namelijk een betere bloedsomloop op gang. De huid is dan goed voorbereid en kan een crème veel beter opnemen! Nu heeft het dus wel zin om je fijne dagcrème de volgende ochtend te gebruiken.
Bron: Monstyle

tekst fully booked

Lieve Skinfoodies,

Ik heb goed en slecht nieuws..
Het goede nieuws is dat steeds meer Skinfoodies de weg naar huidverbetering én ontspanning hebben gevonden, zo belangrijk!
Het slechte nieuws is dat ik daardoor geen ruimte meer heb in mijn overvolle agenda voor nieuwe klanten.

Heb je een cadeaubon ontvangen als nieuwe klant? Neem dan via mail of Whatsapp contact met mij op, zodat we samen een geschikt moment kunnen vinden.

Liefs,
Roos
🌹